Preskoči na vsebino


KRISTUS KRALJ 20.11.2016

Zvrstili se bodo naslednji svetniški godovi in prazniki:

- V ponedeljek bo sopraznik Darovanje Device Marije.

- V torek bo god svete Cecilije, mučenke zavetnice cerkvenih pevcev, organistov in cerkvenega petja.

- V sredo bo godoval sveti Klemen, I. Papež, mučenec.

- V petek bo god svete Katarine Aleksandrijske, mučenke.

- V soboto bo obletnica posvetitve celjske stolnice.

- Prihodnja nedelja bo prva adventna,  nedelja Karitas in začetek novega cerkvenega leta.

 

MAŠNI NAMENI

Vsak delavnik bo sveta maša ob 18h.

- V ponedeljek bo sveta maša za pokojnega Alojzija Hribarja, obl. Ponova vas.

- V torek za vse žive in pokojne cerkvene pevce, župnije Št. Jurij.

- V sredo za pokojnega Jožeta Krivec, obl.

- V četrtek za pokojna: Janeza in Frančiško Trontelj, obl.

- V petek za pokojna: Cirila in Martina Boh, obl.

- V soboto: za pokojnega Slavka Podlogar, obl.

- V nedeljo;  ob 8h za žive in pokojne župljane:

            ob 10h: za pokojne  starše, oba brata in Vido Krivec.

 

Ne pozabite na novo številko Družine.

 

V ponedeljek bo ob 18.45 srečanje za prvo skupino birmancev in staršev.

 

Od 21. novembra do 27. novembra, bomo obhajali Teden Karitas.

V okviru Tedna Karitas bomo imeli dve pomembni prireditvi.

V torek bo ob 18.45 v župnijski dvorani predavanje Tanje Mlakar. Naslov predavanja je: Kako se soočamo z boleznijo v družini, zlasti, ko se pojavi demenca. Gospa Tanja je o tem napisala knjigo z naslovom: Vsiljivka v družini. Vsiljivka je bolezen, zlasti demenca.  Zelo se je  seznanila z boleznijo – demence, saj govori iz izkušnje, ker v knjigi Vsiljivka v družini opisuje  svojo mamo, ki je  veliko let živela s tem bremenom. Gospo Tanjo veliko vabijo na srečanja raznih skupin, na radio in podobno.  Vsaka družina se lahko sooči  s takšno ali drugačno  boleznijo, tudi z demenco. Zato prav vse lepo  vabimo na to predavanje v torek ob 18.45.  Povabite tudi svoje kolege in znance. Več si preberite v župnijskem listu.

 

V četrtek bo ob 18.45 srečanje za peto skupino birmancev in staršev.

 

V petek bo tretje srečanje za mlade s zakoncema Sokol o teologiji telesa in drugih  zanimivih temah za mlade. Mladi radi pridite v petek in povabite  na srečanje še svoje kolege in kolegice.

 

- Prihodnja nedelja bo prva adventna in hkrati nedelja Karitas. Na nedeljo Karitas bodo vsi vaši darovi, ki jih boste dali v pušico,  namenjeni za Karitas. Ena tretjina darov bo za  našo Župnijsko Karitas, dve tretjini pa za škofijsko Karitas.

 

Prihodnjo nedeljo , na nedeljo Karitas, bo v naši župniji poleg predavanja gospe Mlakar v torek,  še  druga pomembna prireditev v Tednu Karitas.  V nedeljo, bo ob 15h bo v cerkvi posebna prireditev Mladi za Karitas.   Dvanajst osnovnošolcev, ki igrajo na različne instrumente bo vsak zaigram eno skladbo, eno pesem za družino v stiski.  To bo pestra prireditev, saj bodo mladi igrali na različne instrumente.  Sodelovali bo tudi  otroški zbor in mladinski zbor naše župnije. Prvič pa bo nastopila tudi skupina kitaristov, saj je letos v naši župniji tudi neke vrste šola kitare.

  Vsi vaši prostovoljni prispevki, ki jih boste dali ob tej prireditvi bodo namenjeni za družino, ki je v hudi stiski. Ta družina ni iz naše župnije, opis  razmer v tej družini nam je posredovala  Škofijska karitas.  Potrebujejo finančno pomoč za poplačilo položnic in  za najemnino stanovanja. Več o tej družini boste slišali v nedeljo na prireditvi Mladi za Karitas.  Škofijska karitas je poleg ostalih stisk  opisala, kako ta družina potrebuje  higienske pripomočke in sicer: šampon, pralni prašek, zobne paste, ščetke, plenice za dva otroka: za deklico št. 5,  ter za fantka št. 3.  Zelo bi bili veseli tudi kakšnih družabnih iger,  in otroških knjig, ter igrač.   V ta namen bo v nedeljo dopoldan v cerkvi, popoldan pa tudi na prireditvi mladi za Karitas  zadaj košara v katero boste lahko dali te higienske pripomočke, družabne igre, otroške knjige in igrače.   Vsi, ki morete ste povabljeni, da bi pomagali tej družini, bodisi  z omenjenimi pripomočki, ali s prostovoljnim darom, popoldne  na prireditvi.  Povabite na prireditev svoje sorodnike in znance  tudi iz drugih župnij. Mladi bodo  pokazali svoje talente, zaigrali ali zapeli bodo za to  preizkušeno družino, nam pa pripravili prijetno popoldne.

 

V nedeljo bo ob 10h mesečna družinska maša.

 

Danes boste ob izhodu dobili manjšo zgibanko na kateri so  posebne molitve za vsak dan v tednu. Moški boste dobili napisano molitev na zelenem papirju, ženske na belem, otroci pa na oranžnem papirju. Vsak naj vzame svojo barvo.

Doma radi molite  te molitve, saj smo si letos zadali nalogo, da bomo več razmišljali o molitvi in več molili.

 

Ob godu svete Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe, cerkvenih pevcev ter organistov in zborovodij, se v svojem imenu in tudi v imenu župnijskega občestva res hvaležno zahvaljujem vsem pevcem, vsem organistom in vsem zborovodjem. Mi slišimo samo petje pri bogoslužju. Ne slišimo  pa koliko je pred tem vaj, bodisi organisti in zborovodje, ko se pripravljajo na vaje ali na samo bogoslužje, ne vemo koliko časa porabijo za vaje, koliko ljubezni in dobre volje je vloženo v cerkveno petje in glasbo.  Zato vsakemu pevcu vseh treh zborov, vsakemu zborovodji in  organistu   velja veliko priznanje in iskrena zahvala, Pevci, Bog naj vam povrne ta dobra dela.

 

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF