Preskoči na vsebino


PRVA ADVENTNA NEDELJA 27.11.2016

V tednu, ki je pred nami bomo obhajali svetniške godove:

 

- V ponedeljek bo god svete Katarine Laboure, redovnice, vidkinje

-V sredo bo god svetega Andreja, apostola.

- Petek bo prvi v mesecu, posvečen Srcu Jezusovemu.

- Sobota bo prva v mesecu, posvečena Srcu Marijinemu.

- Prihodnja nedelja bo druga adventna.

 

MAŠNI NAMENI

Sveta maša bo vsak delavnik ob 18h.

- V ponedeljek bo sveta maša za spreobrnjenje in Božji blagoslov.

- V torek za pokojno Marijo Jerman, obl.

- V sredo za pokojne starše, ter  Tineta in Olgo Drobnič, Mala vas.

- V četrtek za pokojne Gršetove iz Pec in ++ Janežič.

- V petek za pokojno Jožefo Žmuc, obl.

- V soboto, za pokojnega Antona Rebolj, obl. Mala vas

- V nedeljo:  ob 8h za žive in pokojne župljane;

                     ob 9h za pokojnega Jožeta Novaka, obl.

 

Na voljo sta za naročnike in v prosti prodaji tako tednik Družina kot nova številka Ognjišča.

 

Začeli smo adventni čas, čas bližnje priprave na božič. Vsak dan vabimo vse k sveti maši, doma k obilnejši družinski molitvi, k branju Svetega pisma, k prizadevanju za dobra dela in odpovedi.

   Vsak delavnik vabimo k maši vse, posebej pa velja  povabilo za otroke. Letos bodo  otroci pripravljali drva za Sveto Družino. Po obisku delavniške maše bo vsak otrok dobil  simbolično »poleno«, in ga dal v jasli pred oltarjem. Za domov pa bo dobil listek z napisom ovčka. Ko bo zbral štiri listke  z napisom ovčka, bo lahko dobil pastirčka ali pa štiri ovce.  Starši radi prihajate v adventu k sveti maši skupaj z otroki.

 

Otroci so dobili adventni koledar. Veroučenci iz tretjega in četrtega razreda ga bodo dobili sedaj po maši, zato naj počakajo. Starši skupaj z veroučenci vsak dan ob adventnem venčku preberite  del zgodbe iz adventnega koledarja. V adventnem koledarju je hranilnik. Tudi  za dobrodelnost starši spodbujajte otroke, da bi kaj prihranili za otroke v misijonih, namesto, da bi denar zapravili za sladkarije.

 

V četrtek, tretji razred izjemoma nima verouka. Doma pa se naučijo naslednjo lekcijo iz katekizma.

 

V četrtek bo  ob  18.45 srečanje za četrto skupino birmancev in  staršev.

 

Petek bo  prvi v mesecu, posvečen Srcu Jezusovemu. Dopoldne bo obhajanje bolnikov in starejših na domu. Sporočite, če bi kdo želel na novo prejemati  na prve petke sveto obhajilo na domu. Pred prvim petkom vabimo k sveti spovedi, na sam prvi petek pa k sveti maši in obhajilu.

 

V petek, bo še četrto srečanje za mlade s zakoncema Sokol, o Teologiji telesa in drugih temah, primernih in koristnih za mlade. Pri srečanju v petek bo pričevanje zakoncev.  Vsi mladi ste, oziroma so, lepo povabljeni  v petek ob 19h na srečanje.

 

Sobota bo prva v mesecu, posvečena Srcu Marijinemu. Obhajamo jo podobno kot prvi petek.

 

V nedeljo bo po sveti maši ob 8h druženje ob kavi.

V nedeljo bo pri obeh mašah darovanje za župnijske potrebe.

 

V ponedeljek, 5. decembra, bo ob 19h  našo župnijo  v cerkvi obiskal Miklavž. Letos se Miklavž ne bo ustavil v dvorani v Mali vasi, ampak vabi vse predšolske otroke in otroke iz prvega razreda na srečanje v ponedeljek, 5. decembra, v cerkev. Ob 19h bo miklavževa igrica, nato po bo prišel Miklavž.  Starši, ki imate predšolskega otroka ali otroka v prvem razredu, obvestite drug drugega, da bo letos te otroke obiskal Miklavž v cerkvi.

 

Danes popoldne  ob 15h,   ste prav vsi, ampak res prav  vsi povabljeni na dobrodelno prireditev Mladi  za Karitas.  Mladi bodo  na različne instrumente zaigrali po eno ali dve skladbi za družino v stiski.  Na prireditvi bo prvič sodeloval mini  simfonični orkester naše župnije, zapeli pa bodo tudi otroški in mladinski zbor. To bo pestra, zanimiva in za ušesa prijetna prireditev.  Povabite na prireditev tudi svoje znance in prijatelje. Vsi vaši prostovoljni prispevki, bodo   namenjeni za  pet člansko družino, kjer  ima službo samo oče, ki prejema majhno plačo. Mati je psihični bolnik, trije otroci so stari: pol leta, tri leta in osnovnošolka.  Več o tej družini, ki ni iz naše župnije, bomo slišali na prireditvi.  Škofijska karitas, ki nam je posredovala podatke o tej  družini, prosi, če lahko tej družini pomagamo tudi s higienskimi pripomočki, kot so plenice št. 5 za deklico, št. 3 za fantka, šampon za tuširanje,  prašek, zobno pasto, ščetke za zobe in podobno. Veseli bodo tudi kakšnih družabnih iger, otroških knjig in igrač. Zadaj v cerkvi je košara, kamor lahko danes in potem še do srede, prinesete te pripomočke. Vsakemu naj dobroto Bog bogato povrne.

 

Zunaj pred cerkvijo lahko dobite božične voščilnice, ki so jih pripravili dijaki  verske gimnazije Želimlje. Darovi za voščilnice so namenjeni za pomoč dijakom iz finančno šibkejših družin.

Lokacija:
Print Friendly and PDF