Preskoči na vsebino


DRUGA ADVENTNA NEDELJA, 4.12.2016

V tem tednu bomo obhajali  naslednje svetniške godove in praznik:

 

-V torek bo god svetega Nikolaja- Miklavža, škofa

- V sredo bo god svetega Ambroža, škofa in cerkv. uč.

- V četrtek bo slovesni praznik Brezmadežno spočetje  Device Marije.

- V soboto bo sopraznik Loretske Matere Božje.

- Prihodnja nedelja bo tretja adventna.

 

MAŠNI NAMENI

Vsak delavnik bo sveta maša ob 18h, v četrtek na praznik Brezmadežne, pa bo tudi dopoldne ob 8h.

 

- V ponedeljek bo sveta maša za pokojnega Staneta Permeta, obl. In pokojne brate.

- V torek za pokojno Vido Tomšič, obl.

- V sredo za pokojnega Ilija Gale, obl. Ponova vas

V četrtek na praznik Brezmadežne: ob 8h za pokojne Ivanove in Muhičeve, obl.

   Ob 18h za: + Marijo in Janeza Remec.

V petek za pokojno Terezijo Žmuc, obl.

V soboto za pokojne starše Kozlevčar in pokojno Manco Podržaj, obl.

V nedeljo:  ob 8h za žive in pokojne župljane;

                  ob 10h za pokojnega Janeza Viranta, obl.

 

Danes lahko dobite novo številko župnijskega lista.  Skrbno ga doma radi preberite, saj so v njem napisana potrebna obvestila za adventni čas.

 

V ponedeljek bo  ob 19h  našo župnijo obiskal Miklavž. Miklavž vabi na srečanje  vse predšolske otroke in otroke iz prvega razreda, ne glede ali so iz vernih družin ali ne.  Srečanje z Miklavžem bo v župnijski cerkvi. Letos otroci ne bodo dobili pisnega vabila za srečanje z Miklavžem, zato se starši obvestite med seboj, in povabite na srečanje predšolske otroke in otroke iz prvega razreda, ki so doma v naši Krajevni skupnosti.  Seveda lahko pridejo na srečanje z Miklavžem tudi  drugi otroci, le da Miklavž sporoča, da je uspel pripraviti darila  le za predšolske otroke in otroke iz prvega razreda. Ob 19h bo Miklavževa igrica, nato pa bo prišel Miklavž s svojim spremstvom. O Miklavževem prihodu si preberite v župnijskem listu. Miklavž vabi na srečanje tudi ministrante.

 

V torek bo ob 18.45 srečanje za člane župnijskega pastoralnega  sveta.

 

V sredo bo ob 18.45 srečanje za vse zakristane, oziroma mežnarje, ki opravljajo to poslanstvo v župnijski cerkvi.

 

V četrtek bo praznik Brezmadežne. Ta dan bosta dve sveti maši: ob 8h in ob 18h.

 

V četrtek na praznik Brezmadežne,  vabimo ob 16h na srečanje v župnišče , oziroma v župnijsko dvorano,  vse  starejše   župljane, ko  bo posebna oblika druženja. Med druženjem bodo tudi ustvarjalne delavnice. Na prvem srečanju bo prijetno spoznavanje, klepet, obujanje spominov. Na srečanju bo gostja gospa Marija iz Vira pri Domžalah, ki bo predstavila kako lepi izdelki lahko  nastanejo v rokah starejših. Gospa Marija vas bo vpeljala tudi v izdelovanje božično – novoletnih voščilnic.   O tej obliki srečanja za starejše, ki  bo v okviru Župnijske karitas, , si več preberite v novem župnijskem listu.  Starejši radi pridite v četrtek ob 16h na srečanje. Naj nihče ne misli, to je za druge. To je prav za vas.  Domači ali sosedje jim omogočite prevoz, če jim je potreben.

 

V četrtek na praznik Brezmadežne, bo ob 19h srečanje svetopisemske skupine. Na srečanje vabimo tudi druge, ki niste bili na prvem srečanju.

 

V adventnem času radi sprejmite na dom eno izmed Marijinih podob. Zadaj na mizi je brošura v katero se vpišete kdaj boste sprejeli Marijino   in napišite ali jo boste sprejeli za en dam, dva ali tri dni. Doma ob Marijini podobi , ki v adventu obiskuje družine radi molite. K molitvi lahko povabite tudi  sosede, sorodnike in znance. Marijini podobo vzamete po maši   v cerkvi in jo potem prinesete nazaj pred mašo, da jo po maši vzame druga družina. Naj bo adventni čas, čas obilnejše osebne in družinske molitve.

 

Znova vabimo odrasle, mlade in otroke k delavniškim mašam, in s tem k boljši pripravi na božič.  Prvi teden se pri obisku maše ni kaj poznalo, da smo že vstopili v adventni čas. V drugem tednu naj se vsak bolj potrudi. Starši dajte lep zgled otrokom in mladini.

 

V petek izjemoma ne bo običajnega srečanja za mlade.

 

Velik Bog plačaj vsem mladim, ki so prejšnjo nedeljo sodelovali  na res lepi prireditvi Mladi za Karitas.  Hvala tudi vsem za prostovoljne prispevke za družino v stiski. Skupaj ste darovali 606 evrov in več higienskih pripomočkov ter igre in knjige za to družino. Hvala vsakemu darovalcu.

Za nami je mesec november. Ko ste pokojne priporočili v molitev, ste ob tem darovali   272 EUR za Župnijsko karitas, 272  EUR za novo spovednico  in za 14 svetih maš, ki bodo darovane za pokojne priporočene v molitev.  Bog naj vsem povrne ta dobra dela.

 

Zadaj na mizi sta na voljo kadilo in oglje za blagoslov doma na tri božične večere.

 

Na voljo so tudi Marijanski koledarji in koledar samo list.

 

V župnišču že lahko naročite verske časopise za prihodnje leto.

V četrtek 8. 12. ob 17:00 ste vsi vabljeni na okroglo mizo in otvoritev foto razstave ob praznovanju 25. obletnice delovanja Grosupeljskih skavtov. Okrogla miza in foto razstava bo potekala v knjižnici Grosuplje.

 -----------

 

samo ob 8h:  Sedaj po sveti maši ste vsi, res prav vsi, lepo povabljeni v župnijsko dvorano, kjer bo druženje ob kavi.  Ne hitite domov, ampak se radi pridružite vsem v dvorani, se med seboj pogovorite, saj je oblikovanje skupnosti, torej občestva  značilno  za kristjane.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF