Preskoči na vsebino


TRETJA ADVENTNA NEDELJA 11.12. .2016

Pred nami so naslednji pomembni dnevi:

- V torek bo god svete Lucije, mučenke.

-V sredo bo god svetega Janeza od Križa, cerkvenega učitelja.

- V petek bo prvi dan  božične devetdnevnice

- V soboto bo drugi dan božične devetdnevnice.

- Prihodnja nedelja bo četrta – zadnja adventna nedelja.

 

MAŠNI NAMENI.

Vsak delavnik bo sveta maša ob 18h.

- V ponedeljek, bo sveta maša za pokojno Angelo Goršič, obl.

- V torek za pokojno Jožefo Viršek.

- V sredo za pokojna: Antona in Angelo Zrimšek, obl.

- V četrtek za pokojne Bartolmetove.

- V petek za pokojno Frančiško Hribar, obl. Ponova vas 39

- V soboto  za pokojnega Janeza Podržaja, obl.

- V nedeljo:  ob 8h za žive in pokojne  župljane.

                    Ob 10h za pokojnega Marjana Rebolja, obl.

 

V ponedeljek bo ob 18.45 srečanje za člane Župnijske karitas.

 

V torek bo ob 18.45 v župnijski dvorani srečanje za zakonske pare.  Vsi, ki ste dobili pisno vabilo za to srečanje in vsi ostali zakonski pari, ki  niste dobili pisnega vabila, ste res lepo povabljeni, da v torek pridete na srečanje, ki bo za zakonske pare. Če kje res ne moreta priti oba zakonca, naj pride vsaj eden. Na srečanju bodo  gostje – zakonski pari od drugod.

To bodo pričevanja zakoncev, ki vodijo zakonske skupine ali drugače sodelujejo s zakonci in družinami..  Na srečanju bo tudi pričevanje kako naj zakonci živijo duhovnost njim primerno, kako lahko zakoncem pomagajo duhovne vaje, kako pomagajo zakoncem  zakonske skupine, povezanost zakoncev in druge oblike, ki utrjujejo  dobre medsebojne odnose, kaj storiti, da se zakonska ljubezen  krepi, ne pa usiha.  Zakonski pari se res potrudite in pridite. Povabite tudi svoje znance in prijatelje.  Čas, ki ga boste porabili za srečanje, bo gotovo dobro  naložen. Torej v  torek ob 18.45 v župnijski dvorani.

 

V sredo izjemoma ne bo srečanja za drugo skupino birmancev in staršev, ampak se  vsi, ki ste v drugi skupini, pridružite eni izmed skupin, ki bodo imeli srečanje naslednji teden.

 

V petek bo prvi dan božične devetdnevnice.   V času božične devetdnevnice pa naj ne bo nobene krščanske družine v župnije, da nebi prišel vsaj eden iz družine k maši in devetdnevnici. Če je le mogoče, bi prihajali vsi družinski člani ali vsaj večina. Vsak dan božične devetdnevnice bo ob koncu maše adventni obred imenovan Marijo nosijo. Naj bo devetdnevnica pri kateri bodo na poseben način sodelovali otroci,  višek duhovne priprave na Jezusov prihod. Več truda bo vloženega, večji bo duhovni učinek.

 

Znova vabimo, da bi vzeli na dom  Marijino podobo, kadar so v cerkvi, da ob njej molite bodisi en dan, dva  ali ti dni.  Kdaj boste vzeli eno od treh Marijinih podob na dom,  napišite zadaj v brošuro, ki je na mizi za klopmi.

 

Zadaj na mizi so na voljo kadilo in ogle za blagoslov doma na vse tri svete večere. Na mizi lahko dobite tudi Marijanske koledarje, koledar samo,l ist in božične voščilnice in razglednice.

 

 Danes  si po maši v župnijski dvorani lahko ogledate razstavo božičnih voščilnic, ročno izdelanih doma in tudi druge ročno izdelane  stvari.  V dvorani lahko naročite  poseben hlevček za domače jaslice, figure za družinske jaslice ali ograjico za k jaslicam.

   Vsem ogled razstave ročno izdelanih voščilnic zalo priporočamo. Vsaka voščilnica je unikat, je zanimiva zato si jih radi oglejte. Razstava bo odprta  tudi  med tednom vsak dan po večerni maši.

 

Prihodnjo nedeljo bo ob 10h družinska  sveta maša.

 

Bog naj vsakemu povrne dar, ki ga je kdo dal pri darovanju prejšnjo nedeljo. Pri obeh mašah ste darovali 898 EUR. Hvala vsakemu dobrotniku.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF