Preskoči na vsebino


ČETRTA ADVENTNA NEDELJA 18.12.2016

V tem tednu bomo obhajali svetniške godove:

V ponedeljek bo god svetega Urbana, papeža.

V torek bo god svetega Dominika, opata.

V sredo bo godoval Peter Kanizij, cerkveni učitelj.

V soboto bo god Adama in Eve, ter sveti večer.

 

MAŠNI NAMENI

Sveta maša bo vsak delavnik od ponedeljka do petka ob 18h.

V soboto na sveti večer pa bo sveta maša ob 17h.

 

- V ponedeljek bo sveta maša za pokojnega Milana Grisa.

- V torek za pokojnega Andreja Dremlja, obl.

- V sredo za pokojna: Alojza in Frančiško Mehle.

- V četrtek za pokojno Marijo Šerjak

V petek za pokojno Angelo  Doblekar.

V soboto na sveti večer ob 17h bo sveta maša za pokojnega župnika Antona Hostnika.

- Na božič:  ob polnoči bo sveta maša za žive in pokojne župljane.

      Ob 8h za vse, ki ste jih v novembru priporočili v molitev.

      Ob 10h za pokojnega Jožeta Podlogarja, obl.

 

V ponedeljek bo ob 19h srečanje za prvo skupino birmancev in  staršev.

 

- V  torek bo   ob 18h spovedovanje. Najprej bo kratka priprava na spoved, potem pa bo spovedovalo več spovednikov. Ker bo ostale dneve manj priložnosti za spoved, se potrudite vsi in pridite k spovedi v torek ob 18h.

 

V torek bomo na začetku svete maše  sprejeli luč miru iz Betlehema. Skavti bodo imeli tudi posebne sveče, da si luč miru odnesete lahko domov.

V sredo bo ob 19h srečanje za tretjo skupino birmancev in staršev.

 

V četrtek bo ob 19h srečanje za peto skupino birmancev in

staršev.

 

Vsi, starši in birmanci, ki ste v drugi birmanski skupini, se pridružite eni skupini v tem tednu.

 

V tem tednu bodo imeli otroci od četrtega do  devetega razreda v času verouka sveto spoved, zato pridejo v cerkev.

 

Pred nami je višek adventne priprave na božič. Vsak večer bo božična devetdnevnica Prisluhnili bomo božični zgodbi, ki se bo nadaljevala vsak večer devetdnevnice. Otroci bodo vsak dan dobili poseben karton iz katerega bodo vsak dan sestavili posebno božično kocko.

Seveda otroci še vedno pripravljajo drva za sveto družino in si lahko prislužijo z udeležbo pri devetdnevnici pastirčke ali ovčke.

Starši se potrudite in pridite vsak večer skupaj z otroci  k devetdnevnici. Na koncu maše bo vsak večer  adventni obred Marijo nosijo. Pri tem obredu bodo otroci nosili za Marijo in Jožefom predmete, ki bi jih  potrebovala Sveta Družina. V mislih bomo potovali  z Marijo in Jožefom v Betlehem in podoživljali veselje a tudi razočaranje, kar sta doživljala zakonca Marija in Jožef.  V   času devetnevnice  naj si vsak zastavi cilj: potrudil se bom in prišel vsak večer k maši. To naj bo najbolj pomembno opravilo dneva.

Kadar  je v cerkvi na voljo kateri od treh Marijinih kipov, si  Marijino podobo radi vzemite domov, in ob njej molite ter se tudi tako pripravljajte  zlasti družine na božič.

Na sveti večer in nato še večer pred Novim letom in večer pred praznikom svetih Treh kraljev,  krščanska družina več moli, blagoslovimo dom in ga pokadimo, ter ob jaslicah premišljujemo kako nas ima Kristus rad, da je iz nebeške slave prišel med nas, postal človek in žalostno v trpljenju  končal  kot človek svoje življenje, da nas je odrešil. Ker je On toliko storil za nas, se tudi mi potrudimo, da mu bomo vračali ljubezen in dobroto.

 

Na sveti večer bo sveta maša že ob 17h, da boste  imeli doma več časa za lepo družinsko praznovanje.

 

 Na sveti večer  bo ob 17h, božičnica, takoj nato, pa sveta maša.  Ob  23.30 bo božičnica pred polnočno sveto mašo, ob polnoči pa sveta maša. Božičnico pripravljajo mladi.Radi pridite k polnočnici že ob 23.30.

 

Na božič bodo tri svete maše in sicer ob polnoči v noči od sobote na nedeljo, ob 8h in ob 10h.

Ne le odrasli, ampak tudi   otroci so lepo povabljeni k polnočnici. Starši jih ne prikrajšajte a to lepo božično doživetje. Če bodo lahko na silvestrovo pokonci  večina krepko čez polnoč, potem  so verjetno  lahko tudi na sveti večer, zlasti, če pred polnočnico nekaj časa spijo.

 

Zadaj v cerkvi sta na voljo  kadilo,oglje za blagoslov doma na tri svete večere. Od  torka naprej bo na voljo tudi blagoslovljena voda.

 

- V sredo bo obhajanje bolnikov in starejših na domu. Za vsakega bolnika ali starejšega človeka, ki bi želel pred božičem prejeti sveto obhajilo na domu, sporočitev župnišče do torka zvečer.  Sporočiti je potrebno tudi za tiste, ki prejemajo sveto obhajilo na domu na prve petke.

 

Še danes si lahko po sveti maši v župnijski dvorani ogledate  razstavo ročno izdelanih božičnih vizitk. Kdor si razstave še ni ogledal, naj to rad stori danes.

V petek bo ob 16.30 srečanje za vse veroučence, ki bodo letos koledovali. Če kdo res ne bi mogel priti ob 16.30, naj pride ob 19h. Morda se mladi že sami razdelite v skupine , ki boste skupaj koledovali.

Lokacija:
Print Friendly and PDF