Preskoči na vsebino


PETA NEDELJA MED LETOM, 5.2.2017

Obhajali bomo naslednje svetniške  godove:

V ponedeljek bo god Pavla Mikija in drugih Japonskih mučencev.

V sredo bo god svete Bakhite, sužnje in bo Prešernov dan

V petek bo god svetega Alojzija Stepinca, škofa in mučenca.

V soboto bo praznik Lurške Matere božje

Prihodnja nedelja bo  šesta med letom.

 

MAŠNI NAMENI:

Sveta maša bo vsak delavnik ob 18h

-V ponedeljek bo sveta maša za pokojno Albino in Franca , obl. in pokojne Škrjanc.

- V torek za pokojnega Mira in pokojne starše Viršek, Št. Jurij

- V sredo za pokojnega Milana Gačnika, obl. In pokojno Marijo Križman, obl.

- V četrtek za pokojnega Davorina Žtnika, obl.

- V petek za pokojna: Marjana in Marijo Bregar.

- V soboto za pokojnega Franca Škufca. obl.

- V nedeljo: ob 8h za žive in pokojne župljane,

                   ob 10h za pokojno Marijo Nimac, obl.

 

Danes lahko dobite novo številko župnijskega lista. V njem so napisana pomembna obvestila za prihodnje tri tedne, zato naj ga vsak rad prebere v celoti.

 

V ponedeljek bo ob 18.45 v veroučni sobi srečanje za molivce letošnjih birmancev. Za vse tiste župljane, ki so vas, ali so jih birmanci naprosili, da bi v tem letu zanje molili, bo  v ponedeljek posebno srečanje. Srečanje je za tiste molivce, ki so doma v naši župniji, ali v bližnjih okoliških župnijah.

 

V torek bo ob 18.45 srečanje za člane župnijskega pastoralnega sveta.

 

V sredo ne bo verouka, ker je v šoli  prost dan.

 

V četrtek bo ob 16h srečanje skupine Veseli Jurij.  Veseli Jurij  se bodo imenovala   mesečna srečanja starejših in mlajših, ki bodo na srečanjih   izdelovali različne  izdelke, to so srečanja  pri katerih je namen druženje, praznovanje, krepitev medsebojnega poznanstva, obujanje prijetnih spominov, skratka to so vesela druženja. Tako starejši kot mlajši, skratka prav vsi ste vedno povabljeni na ta srečanja imenovana Veseli Jurij. Torej v četrtek ob 16h.

 

V četrtek bo ob 18.45 v sejni sobi srečanje svetopisemske skupine. Povabljeni ste tudi drugi, ki doslej niste prihajali na ta srečanja, da se pridružite.

 

V soboto bo praznik Lurške Matere božje. Podobi Lurške Marije in Bernardke  sta  tudi v naši cerkvi, na desni strani. V soboto bo tudi svetovni dan bolnikov.

 

V soboto, 11. februarja, torej to soboto na god Lurške Matere božje bomo imeli pred sprejemom relikvij svetega Leopolda Mandiča, nočno čaščenje Svetega Rešnjega Telesa. Ob 18h bo sveta maša, nato pa bo od 18.30  pa do polnoči molitev pred Najsvetejšim.  Res naj bi  se prav vsak potrudil in prišel k čaščenju vsaj eno uro. Da bi bila navzočnost vsaj nekaterih zagotovljena,  je zadaj na mizi posebna brošura v katero bi se vpisali ob določeni uri vsaj eden ali dva, da slučajno Jezus kdaj nebi  sameval. Po možnosti se vpišite že danes.

 

-Od 19h do 20h bomo čaščenje namenili za birmance, botre in starše. To uro ste posebej povabljene k molitvi v cerkev družine birmancev in  družine botrov.

- Od 20h do 21h bomo čaščenje namenili za zakonce in družine.

- Od 21h do 22h  bomo prosili, da bi bolniki in starejši prejemali zakramente, zlasti, da bi ljudje umirali prevideni.

- Od 22h do 23h bomo prosili za mladino.

- Od 23h do 24h pa bomo molili za duhovne poklice.

 

Vsak naj pride res k molitvi kadarkoli  do polnoči, vsaj eno uro Več si o tem preberite v župnijskem listu.

 

Prihodnjo nedeljo, 12. februarja, bo za našo župnijo poseben praznik, saj bomo sprejeli relikvije svetega Leopolda Mandiča,neutrudnega spovednika. O tem  preberite uvodnik v današnji številki  župnijskega lista. Lepo ste v nedeljo povabljeni k sveti maši. Relikvije bodo med nami do četrtka, 16. februarja. Imeli bomo priložnost, da svetniku priporoči vsak sebe in svoje potrebe, pa tudi potrebe domačih, sorodnikov in prijateljev. Naj bodo to res praznični dnevi, ko si bomo vzeli čas in prihajali  v cerkev k  molitvi ob Jezusu in  svetnikovimi relikvijami.

 

Župnijska karitas organizira tečaj nege bolnika na domu. Tečaj se bo začel  v ponedeljek, 13. marca.ob 17:30,  v župnijski dvorani. Tečaj bo pet ponedeljkov zaporedoma in bo vsakokrat trajal štiri šolske ure. Vodila ga bo gospa Alojzija Fink,, diplomirana medicinska sestra in profesorica na Srednji zdravsteni šoli v Ljubljani. Ima veliko izkušenj tako s področja nege kot poučevanja. Tečaj je brezplačen. Namenjen je vsem tako moškim kot ženskam. Nekateri morda že negujete doma bolnika ali starostnika, ali pa lahko pride do okoliščin, ko bo nega potrebna. Vsi, ki so takšen tečaj že obiskovali, so izredno pohvalili, koliko znanja in praktičnih  izkušenj so pridobili.  Vemo, da si lahko ob negi bolnika kdo poškoduje tudi hrbtenico  ali kaj podobnega. Tečaj bo, če bo vsaj 12 prijavljenih, največ pa jih je lahko 20.  Več si lahko preberete v župnijskem listu. Zadaj na mizi so prijavnice za udeležbo na tečaju. Izpolnjeno prijavnico čim prej  vržete zadaj v nabiralnik Karitas, ali pa jo oddaste osebno v župnišču.

 

Birmanci iz osmega in devetega razreda, ter starši,  po maši nekoliko  počakajte v cerkvi.

 

Če bo dovolj prijav, bomo imeli od ponedeljska 27. februarja pa do četrtka 2. marca,  (takrat imajo šolarji počitnice) romanje v Assisi in Rim. To bo štiridnevno romanje. Najprej se bomo ustavili v Assiju, v mestu kjer je bil doma in živel sveti Frančišek Assiški ter sveta Klara, ustanoviteljica klaris. Po romanju v Assisi  pot nadaljujemo v Rim. Tam imamo trikrat nočitev in trikrat pol penzion. V sredo je predvideno srečanje s papežem na trgu svetega Petra. Ogledali bi si vse najvažnejše znamenitosti  Rima in krščanstva. Cerkev Svetega Petra se povzpeli na kupolo, obiskali cerkev sv. Janeza v Lateranu,  svete stopnice, znameniti kip Mojzesa, cerkev Marije snežne, cerkev svetega Pavla, Španski trg, trg Navona, fontano di Trevi. In še marsikaj.  Cena za vožnjo, prenočišča, polpenzion, strokovno vodstvo, vstopnine in ostalo  bo 200 evrov. Ker moramo vedeti ali bo dovolj prijav ali ne, se je potrebno prijaviti do 8. februarja. Romanje je sicer v prvi vrsti namenjeno birmancem, staršem in botrom, ter njihovim domačim, vendar se lahko romanja udeleži kdorkoli. Več informacij boste dobili ob prijavi.

_________________

samo ob 8h:    Po sveti maši ste res prav vsi lepo povabljeni v župnijsko dvorano, ko bo tako imenovano druženje ob kavi. Po srečanju z Bogom v cerkvi, naj se nadaljuje naše medsebojno srečanje v dvorani. Vsaj nekaj časa  naj si vsak vzame tudi za svoje bližnje.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF