Preskoči na vsebino


7. NEDELJA MED LETOM – 19. 2. 2017

8. NEDELJA MED LETOM – 26. 2. 2017

Godovi: jutri goduje Gabrijel Žalostne Matere Božje, v torek Ožbolt, škof, v sredo bo pepelnica, dan strogega posta, v petek goduje Neža Praška, devica, v soboto Kunigunda, cesarica, danes teden bo 1. postna nedelja.

Slovenska Karitas vabi s pobudo »40 dni brez alkohola«, da se v postnem času - v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi bolezni, ki so posledica alkohola, zaradi nesreč na cestah in zaradi nasilja v družinah – odpovemo alkoholu. Konkreten sad te ali kakšne druge odpovedi (v hrani, kajenju, vožnji z avtomobilom…)  pa je tudi  lahko kakšen dar za ljudi v stiski, za izobrazbo in vzgojo mladih, za misijone...

Postni projekt za mlade "40 ur brez telefona" (lahko tudi brez interneta, TV)...  Več o tem je na http://resnicnostjelepsa.si.

Obisk bolnih in starejših bo v četrtek dopoldne!

V nedeljo bo molitev križevega pota v župnijski cerkvi ob 14.uri.

MAŠNI NAMENI
Svete maše med tednom bodo ob 18.30!

P.        27.2. +Milan Gačnik in Marija Križman

T.        28.2.  pok. iz družin Goršič, Grden in Vidic

S.         1. 3. +Jožefa Jeršin, 7. Dan

V četrtek ne bo svete maše!

P.        3.3.   za zdravje

S.         4.3. + Stane +Marija in sorodniki Škrjanc

N.        5. 3.     8.00 + Milan Grden, 30.dan

           10.00 + Rozalija Jeršin

Sv. maša za farane bo do prihoda novega župnika skupaj za Grosuplje in Št. Jurij.

Ob smrti Jožefe  Jeršin so namesto cvetja na grob  darovali za sv. maše in za cerkev:  vnukinja Vesna z družino, družina Belcar iz Bičja, Helena Pirnat z družino, Cvetka in Slavko Kadunc in Marija Mehle in Tomaž Pirnat z družino.

 

7. NEDELJA MED LETOM – 19. 2. 2017

Godovi v tem tednu: v torek goduje, Peter Damiani, škof in cerkveni učitelj, v sredo je Sedež apostola Petra (spomin na njegovo bivanje v Antiohiji) V četrtek goduje Polikarp, škof in mučenec, v petek Matija, apostol, danes teden bo osma nedelja med letom.Nabirka  bo namenjena za Teološko fakulteto, predvsem za pastoralne programe bogoslovcev in laiških sodelavcev.

 

Danes se bodo pri sveti maši ob 10h predstavili letošnji kandidati za sveto birmo, ki bo tukaj v nedeljo, 26. marca, ob 10h.

Večerne svete maše so v Št. Juriju sedaj ob 18.30.

 

Danes bosta v oddaji Obzorja duha – ob 11.30 na prvem programu TV Slovenija sodelovala Aleš Čerin in Rafko Klemenčič. Tema oddaje je »Kje ste moški v Cerkvi in kdo ste katoliški moški?« . V zadnjem času je nastalo veliko skupiin po Sloveniji prav za moške. Zato bo potekal pogovor o moški duhovnosti - kje ste oz. smo moški nenadomestljivi?!

 

V torek bo po sveti maši sestanek za starše birmancev!

 

Radio Ognjišce vabi v soboto na Pustno sobotno iskrico, dobrodelno prireditev, ki bo v soboto od 10. ure naprej v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani.

 

Sestre Klarise vabijo na 25. Klarin dan mladih, ki bo od petka, 3. marca zvečer dosobote, 4. marca, opoldne, pri sestrah klarisah v Nazarjah. Prijave zbiramo v zakristiji, pri verouku in po telefonu. Več informacij je na plakatu, ki  je na oglasni deski.

Župnijska karitas organizira tečaj nege bolnika na domu. Tečaj se bo začel  v ponedeljek, 13. marca.ob 17:30,  v župnijski dvorani. Zadaj na mizi so prijavnice za udeležbo na tečaju. Izpolnjeno prijavnico čim prej  vržete zadaj v nabiralnik Karitas, ali pa jo oddajte osebno v zakristiji.

 

V Grosupljem bo v postnem času potekal program Postne duhovne vaje v vsakdanjem življenju - z geslom: »Tvoj Oče, ki vidi na skrivnem«. Začetek bo v torek, 7.marca, zaključek pa v torek, po veliki noči (19. aprila). Več o tem si preberite v zgibanki, ki je zadaj in na plakatu, na oglasni deski. Prijave zbiramo po svetih mašah v zakristiji ali po telefonu.

Lokacija:
Print Friendly and PDF