Preskoči na vsebino


IZOLA, BILA SI »NAŠA« IN MI »TVOJI« !

V nedeljo, 31. julija 2016, se je na Izolski mestni plaži in po mestu   razkropilo kar nekaj mladih in odraslih iz župnije Št. Jurij. Vzrok?  35 mladih, gospa Katja in gospod Jernej, ki sta  nam kuhala, ter gospod župnik, smo ta dan, nekateri že zjutraj, drugi šele proti večeru, začeli počitniški teden za  mlade.

     Bivanje v župnijskih veroučnih prostorih, kopanje na bližnji plaži, sprehodi po mestu, igre in druženje, zlasti pa naravnost »akrobatsko« skakanje s pomola v morje, je bilo »delo«  šestdnevnega bivanja v  Izoli. Vreme je bilo kot po naročilu. Hrana odlična. Lupljenje  krompirja za nekatere naravnost zabavno, saj so ga lupili pred hišo in mimoidoče nagovarjali, naj kupijo olupljen krompir po dobri ceni. Lupljenje čebule je nekatere pripravilo do solz, pa ne solz žalosti, ampak zaradi draženja oči.

   Razdeljeni v šest skupin smo pomagali  pri pripravi obrokov,  pripravi miz in pospravljanju.  Tako dobro, kot sta kuhala gospa Katja in gospod Jernej, niso kuhale niti naše babice, ki so bile mojstrice kuhanja in receptov.   Razen tega, da je enega  »poljubila« v nogo meduza, ni bilo nobenih poškodb. Plavanja v morju ni bilo veliko, skakanja v vodo s pomola pa obilo. Slike pokažejo,da dekleta v vrtoglavih skokih ne zaostajajo za fanti.

      Vsak dan smo imeli sveto mašo skupaj z izolskimi župljani, saj je naš župnik tisti teden nadomeščal  izolskega župnika, ki je bil  takrat na okrevanju.

    Zvečer smo se po skupinah razkropili po mestu. Za večino  so bili cilj vrtiljaki, avtomobilčki in druge  naprave  ob robu Izole.

    Ko smo se ob 21.50 vrnili iz mesta, smo vsak večer gledali film. Zvrstili so se: Bakhita, prvi in drugi del, Rezbar, Sari bo uspelo, Janez Bosko..Tudi po filmu je bilo nekaterim težko zaspati, saj so si imeli veliko povedati ali pa se družiti z »nerazdružnim prijateljem« - pametnim telefonom.

    V soboto, 6. septembra,  so se nam pridružili že zjutraj nekateri starši, drugi pa popoldne, da so nas po končanem pospravljanju hiše, odpeljali domov.

 

udeleženec

Več fotografij si lahko pogledate v galeriji.
Print Friendly and PDF