Preskoči na vsebino


VSILJIVKA V DRUŽINI

V tednu Karitas, ki ga obhajamo od 21. do 27. novembra, bosta v naši župniji dve pomembni prireditvi. V torek, 22. novembra 2016,  je imela v naši župnijski dvorani gospa Tanja Mlakar iz Ljubljane pričevanje o svoji mami, ki je dolga leta  bolehala za demenco. Hčerka gospa Tanja, njen mož Mirko ter hčerki Maja in Tjaša, so  bolnico spremljali vsa leta bolezni. Gospa Tanja nam je predstavila postopek kako je mamina bolezen napredovala, kako so se kazali znaki demence, kako so ugotovili, da gre za bolezen, kaj so težkega doživeli, kaj  je doživljala gospa Tanja ob mamini bolezni, čemu vse se je odrekla družina, da so lahko skrbeli za mamo,kako je vse to doživljal njen oče, ko je živel  s svojo ženo.

     To je res doživeto pričevanje, kar je popisala tudi v knjigi Vsiljivka v družini. Vsiljivka je namreč bolezen.

     Vsi, ki smo prisluhnili pričevanju smo odšli domov zamišljeni, kaj če ta vsiljivka obišče tudi našo družino, še več, če  se pridruži konkretno meni?

Druga pomembna prireditev v Tednu Karitas pa bo na nedeljo Karitas, z naslovom: Mladi za Karitas. Nekateri mladi, bodo na instrumente zaigrali vsak po eno skladbo, mladinski in otroški zbor pa zapeli za preizkušeno družino, kateri bomo namenili prostovoljne prispevke ob tej prireditvi.

 

Lokacija: