Preskoči na vsebino


Zahvala pevcem

OB GODU SV. CECILIJE

----------------------------------------------------------------

Danes ni samo praznik Kristusa kralja vesoljstva, ampak tudi god svete Cecilije, zavetnice cerkvenih pevcev, organistov in glasbenikov.

Ob tem prazniku bi bilo  prav in pravično, smiselno in  lepo, da bi prav vsak župljan stopil k posameznim organistom in zborovodjem, ter k vsakemu  članu naših treh cerkvenih zborov, ter se jim zahvalil,  za vsako vajo, za vsako sodelovanje pri bogoslužju, za ves čas in trud, ki ga vsak vloži v cerkveno petje, ter za ljubezen ki je vtkana v vaje in samo petje v cerkvi. Vsaj tretjina, če ne morda polovica  ljudi, ki prihajajo   ob nedeljah  v vsaki župniji k sveti maši, je prejelo dar posluha, pa se za sodelovanje v zboru ne odločijo. Člani  naših zborov so se odzvali, zato res zaslužijo  vso našo zahvalo, pohvalo in priznanje. Boga prosimo, naj jim bo On plačnik in naj od Njega prejmejo priznanje, pohvalo in plačilo.  Pevci, organisti in zborovodje, velik Bog plačaj in  naša iskrena hvala za vse kar storite za lepoto bogoslužnega petja.

 

                                                             Milan Grden, župnik
Mladinski pevski zbor ŠČIT

Druženje, smeh, petje na vso moč, duhovnost … vse te besede (ali pa morda še kakšna) bi opisale naš zbor. Le-ta deluje že 9. leto, v tem času pa nismo peli le v na&scar...

Print Friendly and PDF