Preskoči na vsebino


Umestitev g. Milana Grdena za novega župnika v Št. Juriju

Ga. Katja Trontelj je ob umestitvi gospoda župnika Milana Grdena 16.8.2015 vse zbrane vernike nagovorila takole:

 

Spoštovani

Danes je za našo farno skupnost ponovno praznični dan, po katerem bomo spet imeli svojega duhovnika. Še preden pa se to zgodi, bi se radi zahvalili dekanu g. Šketu in arhidiakonu g. Petriču, ki sta v vmesnem obdobju skrbela za našo faro.

G. Petrič, zahvaljujemo se vam za vaš optimizem in poskočno pozitivno energijo, s katero ste navdušili najprej v zakristiji bralce in ministrante, nato pa še vse ostale v cerkvi. Bog naj vam povrne, mi pa bomo vedno veseli še kakšnega vašega obiska tudi v prihodnje.

G. Šket, najlepše se vam zahvaljujemo za vaš čas, ki ste ga posvetili vodenju naše župnije. Čutili smo vašo zavzetost in pripravljenost upoštevati naše želje in potrebe. Hvaležni smo vam, da ste naredili ne le to, kar se je od vas pričakovalo, ampak še mnogo več. Bog naj vam povrne.


 

G. župnik, Vam pa danes ob uradni umestitvi najprej izrekamo hvaležnost za vašo pripravljenost, da ste sploh prišli v našo župnijo in sprejeli skrb zanjo.

Naša župnija ni prav posebej velika, niti pomembna v kakšnem drugem oziru. In tudi vaši novi farani verjetno nismo prav nič dosti drugačni od ljudi drugje. V povprečju najbrž nismo ne črni ne beli, ampak kot pravi zgodbica, tako nekako progasti. Verjetno bomo kdaj znali pametovati, kako bi lahko kaj bilo bolje, kot je, pa kdaj bomo znali biti nehvaležni za vašo spodbudo ali hudi na pretrdo vzgojno besedo, … in še kaj podobnega se bo znalo najti.

Obstajajo seveda zlate izjeme, ki so po navadi skrite, rada pa bi vseeno med njimi posebej omenila tiste, ki jih občudujemo in smo nanje ponosni in to so naši mladinci. Mnogi so zelo aktivni, pojejo pri zboru, vodijo otroški zbor, organizirajo oratorije, zelo aktivni so pri skavtih v Grosupljem in sodelujejo še marsikje. Prepričana sem, da bodo ravno oni vaši prvi in najboljši sodelavci.

Resnično si pa želim, da bi vam uspelo tudi iz vseh nas ostalih faranov potegniti ali v nas vzgojiti tisto najboljše, kar premoremo in s tem graditi živo skupnost, kjer bi se večkrat srečevali in družili ob različnih priložnostih.

Danes ob Vaši umestitvi Vam želim, da bi bili stalno v pristnem stiku z Bogom in sami s seboj, da boste z Božjo pomočjo znali razbirati znamenja časa in nas v skladu s svojim spoznanjem vodili in spodbujali za dobro. Mi pa se bomo trudili, da bomo vaša prizadevanja vztrajno podpirali z lepimi medsebojnimi odnosi, z odprtostjo za novosti, ki jih prinašate in pa seveda z molitvijo.


 


 
Print Friendly and PDF