Preskoči na vsebino


Srečanje zakonskih jubilantov

Kljub prisegi, ki jo zaročenca  izrečeta pred Bogom, pred oltarjem, pred pričama in zbranim občestvom pri poroki, številni ne zmorejo uresničiti  dane obljube, da  bosta  drug drugemu zvesta  v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju in  se bosta ljubila  in spoštovala  vse dni svojega življenja.

     Zakonci, ki  uresničujejo leta in leta  te dane obljube, so dokaz, da je to možno, če  so med njimi ljubezen, trdna volja, stalno prizadevanje in  nenehna prošnja  k Bogu za pomoč in blagoslov.

      Poseben dokaz za to, so zakonski jubilanti.  V nedeljo, 22. novembra 2015, smo imeli  v župniji Št. Jurij, pri sveti maši ob 10h, srečanje zakonskih jubilantov. Na srečanje se je odzvalo  8 zakonskih parov. Od tega   je en par  letos obhajal  50 let zakonskega življenja, trije pari 45 let, en par 40 let, en par je obhajal srebrno poroko, en par 15 let, in en par 10 let  zakona.

     Med sveto mašo so obnovili  obljube, v stvari prisego, ki so jo podali pri sklenitvi svetega zakona.   Pri sveti maši  se je k Bogu dvigala prošnja, naj  Vsemogočni rosi svoj blagoslov na slehernega jubilanta, da bi vsak izpolnil  to kar je prisegel in obljubil sozakoncu.

       Vsak par je prejel spominsko mapo s plaketo  o obnovljeni zakonski obljubi. 

   Po  slavju v cerkvi, se je srečanje nadaljevalo  v dvorani ob prijetnih spominih, pogovorih in veselem  druženju.
Print Friendly and PDF