Preskoči na vsebino


Sprejem novih ministrantov

Kako  hitro  opazimo, kdo da celo kakšno pripombo, če ni  na kakšen delavnik pred oltarjem nobenega ministranta.    Torej, če je v župniji recimo pet, deset petnajst, dvajset ministrantov, pričakujemo od njih, da bo vsak dan kdo od njih  pri maši. Ne pomislimo pa, da če sta pri oltarju dva ministranta, da bi iz ostale množice župljanov, moralo biti procentualno  pri delavniški maši v naši župniji vsaj 32 župljanov.

        V nedeljo, 24. januarja 2016, je bil pri  sveti maši ob 10h, sprejem desetih novih ministrantov.  Nejc, Gašper, Ruj, Rok, Dominik -Vid, Domen, Jaka, Adam, Jakob in Luka, so se  pridružili dosedanjim ministrantom: Davidu, Jaku, Klemenu, Mihu in Roku.  Nekaj dni po sprejemu novih ministrantov, se jim je pridružil še Gaber. Tako je sedaj v naši župniji 16 ministrantov.

   Ministrant je eden najožjih sodelavcev ob oltarju. Prinese k oltarju v imenu vseh navzočih vernikov darove za sveto mašo: kruh in vino. Z Zvončkom opozori vernike na najbolj sveti trenutek  Kristusove daritve, ko se kruh spremeni v Jezusovo Telo in Vino v Njegovo Kri.

     Ministrant je v »službi« Boga in ljudi. Za ministrante radi molimo, saj so naši predstavniki pri oltarju, da bi bili in ostali dobri ljudje, in zvesti kristjani.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF