Preskoči na vsebino


Dekanijsko srečanje ministrantov

Ko žoga nima počitka

Ko ministranti slečejo liturgična oblačila, oblečejo modre majice, obujejo  športne copate, odhitijo na dekanijsko srečanje ministrantov, potem  pokažejo, da znajo še kaj drugega kakor ministrirati in hoditi v šolo.

    V soboto, 21. novembra 2015, je bilo v Šentvidu pri Stični dekanijsko srečanje  ministrantov. Po sveti maši, pri kateri je streglo 44  domačih ministrantov iz Šentvida, smo najprej počastili Boga. Potem smo v veroučni sobi, pogledali dokumentarni film o  redovnici Tončki Krajnik, ki jo je kot otroka napadel vaški pes, zdravila, ki jih je dobivala, pa so jo povsem ohromila; ni mogla gibati z rokami, nogami, ne odpreti ustnic, jedla je le skozi majhno luknjico v ustih, vsa zdravljenja so bila zaman. Odpeljali so jo na Brezje, jo položili na odejo na tla, starši pa so goreče molili za njeno zdravje. Zaupanje v Marijino priprošnjo je rodila sad. Tončka je med sveto mašo, pri povzdigovanju čudežno ozdravela. Vstala je in hodila. Živi še danes kot redovnica v župniji Št. Jakob ob Savi.  Režiser filma g. Šipoš, je na koncu pojasnil kako je nastajal film.

Zatem je prišlo na vrsto najbolj pričakovano. V veliki telovadnici osnovne šole v Šentvidu, je  bil nogometni turnir.  Bilo je dvanajst ekip ministrantov. Prvo tekmo so ministranti iz Št. Jurija igrali z ekipo Šentvida in izgubili. Potem se je začela prava borba. Naši so zmagovali, prišli so v finale in končno zmagali.
    Bili so prvi  izmed dvanajstih ekip.  Čeprav je sneg naletaval kot  v najhujši zimi, je bilo v srcu naših ministrantov toplo, saj so odšli  tokrat domov veseli in ponosni kot dekanijski zmagovalci v nogometu.  Bog daj, da bi zmagali tudi v tekmi za zveličanje. 

Lokacija:
Print Friendly and PDF