Preskoči na vsebino


Izredni delivci svetega obhajila

Izredni delivci svetega obhajila so župnijski sodelavci, ki jih za to poslanstvo pooblasti škof. Člani župnijskega pastoralnega sveta  in tudi ostali župljani, so bili povabljeni, da predlagajo primerne kandidate za izredne delivce sv. obhajila. Dva, ki ju je predlagalo največ župljanov, je škof imenoval za izredna delivca v župniji Št. Jurij. To sta gospod Daniel in gospod Sandi.  Gospod Peter  ki je pred  časom  živel v župniji Ljubljana Vič, sedaj pa živi v naši župniji, je bil že leta 2006  imenovan v župniji Ljubljana Vič za izrednega delivca obhajila. On je bil danes samo predstavljen  župnijski skupnosti, kot izreden delivec obhajila.

     

    Gospod Sandi in gospod Daniel, sta  bila  potem, ko sta bila  uvedena v to poslanstvo, v nedeljo, 7. februarja 2016, pri sveti maši ob 10h, s posebnim obredom, kot je predpisan, postavljena v to službo.

          Ko sta pred zbranim župnijskim občestvom obljubila, da hočeta zvesto in odgovorno opravljati to poslanstvo, sta pokleknila pred oltar,  duhovnik pa je     nad njima molil:

DOBRI BOG, TI VODIŠ IN VLADAŠ SVOJO DRUŽINO,  BLAGOSLOVI TA DVA NAŠA  BRATA: SANDIJA IN DANIELA. KO BOSTA SVOJIM BRATOM ZVESTO DELILA KRUH ŽIVLJENJA, NAJ BOSTA V MOČI TEGA ZAKRAMNTA TUDI SAMA DELEŽNA NEBEŠKE GOSTIJE. PO KRISTUSU NAŠEM, GOSPODU.

      Pri darovanju so prinesli darove k oltarju izredni delivci obhajila, obhajilo so prejeli vsi trije pod obema podoboma, Gospod Peter pa je med sveto mašo že obhajal.
Print Friendly and PDF