Preskoči na vsebino


ŽUPNIJSKO SREČANJE BOLNIKOV, INVALIDOV IN STAREJŠIH ŽUPLJANOV

Na binkoštni praznik, v nedeljo, 15. maja 2016, smo se zbrali na župnijskem srečanju bolnikov, invalidov, starejših župljanov in njihovih domačih, spremljevalcev ter prijateljev.

 

Udeleženci srečanja smo se zbrali pri sveti maši, kjer nas je nagovoril g. župnik Milan Grden. Enako kot vsak dan jemo, je potrebno tudi vsak dan prositi Sv. Duha za dušno in telesno zdravje.

Spodbudil nas je k razumevanju in sprejemanju zakramenta bolniškega maziljenja, ki je posebej namenjen za krepčanje tistih, ki jih preiskuša bolezen ali starost. Med sveto mašo so vsi, ki so želeli, prejeli zakrament bolniškega maziljenja.

S sodelovanjem nas vseh pri molitvi, nekaterih pri branju beril in posebno lepo prebranih prošenj in zahval starejših, ki so nam segle do srca, večine pa pri petju ljudskih pesmi, je bila maša doživeta, za nekatere kar ganljiva.

     

 

 

 

Po sveti maši je sledila pogostitev v lepo prenovljeni večnamenski župnijski dvorani. Za uvod sproščenega vzdušja so poskrbeli mladi harmonikar Dominik in flavtistka Marija, navdušeni smo bili ob petju g. Ivana Hribarja njegove avtorske pesmi o domačem kraju. G. župnik je poskrbel za presenečenje najstarejšim župljanom, podaril jim je rožni venec z naročilom, da molijo za vse nas.

Nadaljevali smo ob prijetnem klepetu, kjer se bogatijo naše medsebojne vezi in polnijo naše duše z božjo ljubeznijo.

 

 

 

 

Srečanja se je udeležilo preko petdeset krajanov, kar je izpolnilo vsa pričakovanja. Zavedamo se, da bi se marsikdo od povabljenih z veseljem udeležil srečanja, pa mu zdravje ali druge okoliščine to onemogočajo.

Verjamemo, da smo vsem prisotnim starejšim, bolnikom in invalidom naredili ta dan lepši in prijaznejši, enako pa velja tudi za vse nas, ki nam je bila dana priložnost, da pomagamo in sodelujemo pri srečanju. 
Print Friendly and PDF