Preskoči na vsebino


Obisk Fatimske Marije

Milostni obisk v naši župniji  Št. Jurij, je imela  Marija  romarica iz Fatime v četrtek, 9. junija  2016, od 17.30 do 19.30. Na delavnik,  v večernih urah, ko bi  lahko številni imeli izgovor, da morajo delati  v hlevu, se je zbralo neverjetno veliko ljudi. Samo ob res izrednih  praznikih  se tako napolni cerkev.  

    Marijo so v cerkev pospremili zvonovi, narodne noše, gasilci, skavti, animatorji,  ministranti in seveda pevci, brez katerih ni pravega slavja, ter številni verniki.  V cerkvi so jo pozdravili predstavniki različnih generacij in stanov: otroci, mladinci, zakonci, ostareli, ter župnik v imenu cele župnije..  Visoki gostji v čast, so  v Jezusovi evharistični  navzočnosti  odmevali vzkliki litanij. Sledila je sveta  maša, nato pa mimohod navzočih, da se je vsak lahko dotaknil Marijine podobe, se ji tiho priporočil, zahvalil, ji izrekel prošnje. Vsak je dobil podobo Fatimske Marije. Kljub temu, da so številni verniki stali, je dvourni  obisk naše nebeške Matere in Kraljice  nebes in zemlje hitro minil.  Videli smo Marijino podobo narejeno s človeškimi rokami, a smo se močno zavedali, da je med  nami nevidno navzoča poveličana z vso nebeško slavo.

Pozdrav v slovo, pred župniščem in že so jo odpeljali naprej v Stično.

       Hvala Marija, za obisk, za vse izprošene milosti, za vsako tolažbo, ki jo je kdo prejel in tudi za najmanjšo poglobitev veri ob tvojem obisku, bodi lepo zahvaljena.

 

Več fotografij pa si lahko pogledate v Galeriji.
Print Friendly and PDF