Preskoči na vsebino


DEKANIJSKO SREČANJE ČLANOV ŽUPNIJSKIH KARITAS

Skupna molitev, medsebojno spoznavanje, podelitev izkušenj o delu posameznih Župnijskih karitas, je zelo dobrodošlo.   V tem duhu je bilo v soboto, 20. februarja 2016, v Šentvidu pri Stični dekanijsko srečanje članov posameznih Župnijskih Karitas. 

Srečanje smo začeli  s sveto mašo, ki jo je daroval g. Marko Čižman, direktor Škofijske karitas, sicer pa župnik v župniji Ljubljana Podutik. Somaševala sta župnik iz Šentvida g. Izidor Grošelj in  župnik iz župnije Št. Jurij, g. Milan Grden. Člani ŽK Šentvid, so lepo sodelovali pri sveti maši.

   Po sveti maši smo že  itak zvrhano mero energije, podkrepili še ob obilici peciva, kave in čaja. Sledilo je predavanje gospoda Čižmana. Nanizal nam je več praktičnih primerov kako  lahko pomagamo, a obenem tudi obdarovance prosimo za usluge in pomoč, da prejem pomoči tako nekoliko povrnejo, po svojih močeh.,

Sledila je predstavitev dela in dejavnosti posameznih Župnijskih karitas.  Stična, Grosuplje, Ivančna gorica, Škofljica  in pred tednom dni ustanovljena  Župnijska karitas  Št. Jurij.

Sledil je ogled novega župnišča v Šentvidu, nato pa se je predstavila še Župnijska karitas Šentvid, ki deluje osmo leto.

Sledilo je skupno kosilo; golaž, kruh, pecivo, pijača (samo ne alkoholna, -40 dni brez alkohola), kava. Za vse udeležence, katerih je bilo približno 40 je bilo to prijetno in koristno srečanje.
Print Friendly and PDF